” Alhamdulillah, Raja Permaisuri Agong Resp0n Tweet saya … “

Fizie H0t FM Berkongsi Kegembiraan Apabila Raja Permaisuri Agong Membal4s Tweetnya. Tak Sangka, Ini ‘Tweet’ Dari Raja Permaisuri Agong. Wahh Untungnya Fizie !!!

Seandainya anda pendengar segmen Geng Pagi Hot di Hot Fm, pastinya mengenali salah seorang penyampai radionya iaitu Fizie atau nama sebenarnya Mohamad hafizie Roslan yang berasal dari Taiping, Perak ini. Beliau juga aktif sebagai pengacara di siaran televisyen dan acara majlis.

Terbaru, Fizie telah memuat naik sebuah video di laman Instagram miliknya. Video tersebut memaparkan Fizie yang sedang memberitahu tentang berita gembira kepada semua. Berita gembira tersebut perlu dikongsikan kerana inilah sesuatu yang paling indah dalam hidupnya.

Fizie menyatakan ada seorang bernama Cik Fatimah di Tweeter telah Tweet mengenai permintaan dan harapannya kepada Raja Permaisuri Agong untuk mencem4r duli  ke konti radio di Malaysia bersama Radio Hot FM. Tambahnya lagi, beliau tertarik dengan sikap Raja Permaisuri Agong selalu mencem4r duli  bersama rakyat.

Dengan itu, Fizie turut tertarik dan dan telah  Tweet kepada Raja Permaisuri Agong  dengan harapan Raja Permaisuri Agong akan membal4snya. Dan akhirnya Raja Permaisuri Agong telah respon Tweet Fizie itu. Inilah reaksi Fizie selepas menerima respon dari Raja Permaisuri Agong tersebut.

” Alhamdulillah  guys sepanjang penglibatan saya selama 13 tahun dalam penyampaian radio inilah malam paling indah buat saya, Raja permaisuri Agong telah respon Tweet saya guys.. Ya Allah.. “

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

” Selamat Malam guys, saya baca tweet Cik Fatimah yer.. “

” Raja Permaisuri Agong respon tweet saya guys.. “

” Tidur lena malam ni guys..tidur lena guys.. “

Jom lihat video tersebut di bawah ini :

” KDYMM SPB Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah respond tweet saya guys tido lena laa malam ni.. #dontsaybrothernotumbrella #umbrellamung #gengpagihot.. “

Rata-rata netizen merasa gembira dan mengucapkan tahniah. Ini komen-komen mereka :

” Huntung lh dpt bertweet ngn Raja Pemaisuri.. “

” Wow bestnya, sportingnya tuanku permaisuri.. “

” Tahniah, untungnyaaa.. “

” Tumpang happy. cadangan saya, bahasakan diri dgn panggilan “patik” ketika berbicara utk memelihara peradaban diraja. Agar lebih murni dan menghargai keikhlasan Tuanku.. “

” Waaaaa thniah2. Tksbar nk tgk permaisuri agong mai hot fm.. “

” Tahniah bro! Pengalaman Hidup kau sepanjang jd DJ Radio H0tfm @ fizie_h0tfm.. “

Berikutan daripada itu, pihak H0t Fm telah menghubungi Cik Fatimah. Ikuti perbualan antara penyampai radio H0t Fm bersama Cik Fatimah dalam video di bawah ini.

Pastinya menjadi berita gembira bukan sahaja Fizie malah rakan sekerjanya yang lain di konti H0t Fm. Semoga harapan Fizie menjadi kenyataan dan ini semuanya bermula daripada Tweet yang dihantar oleh Cik Fatimah di Tweeternya.

Kami di Berita Kopak juga berkongsi rasa gembira dan mendoakan H0t Fm terus maju jaya. Amin

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Fizie Hot Fm, Istana Negara by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..