” Alhamdulillah, HEALTHY BABY BOY … “

Alif Satar Kongsi Berita Gembira. Isterinya Shadila Halid Sudah Sel4mat Bersalin. Wahh, Tahniah. Welcome ALIF Junior  !!!

Muhammad Alif bin Mohd Satar ialah seorang penyanyi, pelakon dan pengacara Malaysia. Beliau mula dikenali setelah berjaya mendapat tempat ketiga dalam rancangan realiti TV One in a Million musim pertama sewaktu beliau berusia 16 tahun. Selain menyanyi, beliau juga berlakon dan mengacara.

Alif bermula berlakon pada usia 14 tahun di dalam produksi West End London untuk teater muzikal Peter Pan The L0st Boys. Lakonan pertama beliau adalah menerusi drama Suria di Cordoba sebagai Rudy. Namun begitu, lakonan beliau mendapat tempat di hati penonton adalah sebagai Ahnaf Wafiy dalam Dia Semanis Honey.

Beliau menamatkan zaman bujangnya pada 15 September 2014 dengan wanita pilihan hatinya yang juga pengurusnya, Shadila Halid. Dari perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua cahaya mata perempuan iaitu Alisha Anugerah dan Ariana Mecca.

Menerusi laman Instagram, Alif Satar telah memuat naik sebuah posting. Posting tersebut dikongsikan untuk melu4hkan rasa kesyukuran dan kegembiraan di atas kelahiran anak yang ketiganya. Berita gembira itu dikongsikan buat 2.5 Juta pengikutnya di laman Instagram.

Isterinya Shadila Halid sudah selamat melahirkan bayi lelaki pada malam tadi  jam 11. 21, bertarikh 19.9. 2019. Apa yang bertuahnya tarikh kelahiran anaknya itu sama dengan tarikh lahirnya. Ini pastinya menggembirakan dan sesuatu yang bermakna dalam hidupnya dengan kelahiran cahayamata lelaki yang amat ditunggu-tunggu,

Ini adalah perkongsian khabar gembira yang dimuat naik oleh Alif Satar di laman Instagramnya itu :

” THANK YOU TO EVERYONE FOR ALL THE KIND BIRTHDAY WISHES.. “

Pastinya di ruang komen telah dipenuhi dengan dua ucapan untuknya iaitu ucapan selamat hari lahr untuknya dan ucapan tahniah atas kelahiran anaknya itu. Ini antara komen-komen mereka ;

” Allahuakhbar.. congratulations Alif & @shadilahalid !! Sama birthday anak bapak.. “

” Alhamdulillah.. congratulations shad n Alif.. “

” Ahhh! Fre4king out over here. What a very lucky baby! Congratulations, you guys! Alhamdulillah.. “

” Alhamdullillah.. subhanallah, Tahniah @alifsatar.. semoga anaknya soleh & membahagiakan ibubapanya.. aaminn.. “

” Alhamdulillah.. Tahniah Bro & @shadilahalid semoga Baby Boy menjadi anak yang Soleh.. inShaaAllah.. “

” Congratulations! Alif junior has the same birthday as his daddy! “

” Congratulations and happy birthday bro @alifsatar.. “

 ” Oh my nice date and cute baby boy congrats Alif .. “

” SAME BIRTHDAYS !! congrats both of you and happy birthday abang Alif !! “

” Alhamdulillah finally ade team daddy ! Congratulations Alif! “

Di bawah ini pula posting terkini yang telah dimuat naik oleh isterinya Shadila Halid di laman Instagram. Kapsyen yang penuh dengan kata-kata sy4hdu buat suaminya yang tercinta. Shadila menyatakan Kelahiran ini adalah hadiah paling istimewa untuk  hari lahir suaminya tercinta.

I didn’t get the chance to write a birthday post for my dearest husband yesterday but I did give him a sweet birthday present.. a son. I was so humbled to see his te4rs while reciting the azan.. as my gyn4e said right after the baby was delivered: “Allah is Great.. syukur for all His blessings.”

Muhammad Alif, I hope you know my heart is yours to keep. You will always have me and I would do anything for you. Happy birthday to both my husband and my son.. may both of you be the best of friends and may he inher1t all your greatest qualities. I love you both..

Ini pula ucapan selamat hari lahir yang dimuat naik di laman Instagram Melet0p :

Wahhh.. Ailf Satar dah ada g3ng yer, ALIF JUNIOR!!! Alhamdulillah dan Tahniah buat Alif Satar dan isterinya Shadila Halid di atas kelahiran cahayamata yang ketiga. Kami di Berita Kopak turut merasa gembira atas perkhabaran ini. SELAMAT BERPANT4NG SHADILA HALID, Jaga Diri !!

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Alif Satar, Shadila Halid, Melet0p by Berita Kopak & Content Media.

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..