” Alamakkk, macam mana akak nak balik malam ni.. “

Noorkhiriah Kongsi Video Beliau Pergi Ke Majlis Ilmu. Paling Menyer4mkan Apabila Terpaksa Parking Kereta Di Tanah Perkub0ran Islam. Hishhhh.. Jangan Ada Yang Ikut Akak Udoh Le !!!

Noor khiriah Binti Ahmad Shapie atau lebih dikenali sebagai Noorkhiriah, sebuah nama yang tidak asing lagi di layar perak. Seorang pelakon dan pelawak wanita Malaysia ini aktif di kaca televisyen sejak tahun 1999 lagi. Terlalu banyak bakat seni lakonan disumbangkan dalam persada seni tanahair.

Kemunculannya menerusi drama berjudul Nur telah berjaya menambat hati penonton apatah lagi buat peminat karya seninya. Dua dekad berkecimpung dalam industri sememangnya memberikan bayangan jelas bahawa dar4h anak seni dalam diri aktress ini cukup deras mengalir.

Karakternya yang kelakar dan mesra menjadikan dirinya mudah didekati peminat. Khiriah juga seringkali membuat aksi lawak, di tambah pula mudah melatah membuat peminatnya selalu terhibur dan tidak kering gusi. Seorang yang sangat peramah dan mesra menyebabkan beliau mudah didekati peminat.

Terbaru, menerusi laman Instagram miliknya, Khiriah telah memuat naik sebuah video. Video tersebut dirakamkan ketika beliau pergi ke sebuah majlis ilmu. Disebabkan kehadiran jemaah ke majlis ilmu tersebut terlalu ramai, jadi tempat untuk meletakkan kereta menjadi terhad.

Menurutnya, ini kali pertama beliau pergi ke Masjid Ulu Klang, dan melihat kehadiran orang yang sangat ramai. Beliau merasa sangat bersyukur kerana makin ramai orang yang pergi ke majlis ilmu untuk belajar ilmu agama di masjid.

Apa yang menarik di dalm video tersebut, apabila Khiriah mengatakan beliau terpaksa meletakkan kereta di tanah perkub0ran Islam. San beliau menyatakan, tidak tahu bagaimana perasaannya bila malam nanti ketika ingin pulang semula. Tambahnya bukannya tak0t tetapi segan. Hehe.. segan kat sape tu kak ?

Ini adalah sedutan daripada video tersebut :

Khiriah : ” Assalamualaikum Ya Ahli kub0r.. “

Khiriah : ” Ya Allah first time datang ke Masjid Ulu Klang ni, orang ramai g1le, alhamdulillah.. “

Khiriah : ” Parking area kub0r ni.. Ya Allah.. “

Ini adalah posting yang dimuat naik oleh Khiriah. Lihat video yang dikongsikan di bawah ini :

Jangan seram ye korang !!

” Alhamdulillah makin ramai cinta Islam cuma cmne akak nak balik malam kang.. bkn tak0t tp segan udohlah alone weh.. jemput mari jemaah.. majlis ilmu baru saja bermula.. tapi parking pandailah sendiri weh.. fullhouse.. Alhamdulillah.. “

Rata-rata peminat Khiriah terus mengusik beliau dengan pelbagai usikan yang menyer4mkan. Ini komen-komen mereka.

” Balik awal2, time orang balik tu ikut laju2.. “

” Ape slh geng2 teman blk umah.. “

” Mne ada alone.. ramai je nnt yg boleh teman.. “

” Hihi.. Ok laa tu nnti jgn lupa lambai sikit tangan tu #rumahkedua.. “

” Hahhha.. Bertabah la akak yer.. “

” Nanti ada yg ajak g gumah dia hihihi aloo aloo ada antu.. “

Alhamdulillah syukur ramainya orang ke majlis ilmu. Sampai penuh parking ye. Macamanalah Khiriah balik malam tu ye.  Apa-apa pun kami di Berita Kopak mendoakan Allah sentiasa mempermudahkan urusan Khiriah dan semoga dalam rahmat Allah selalu hendaknya . Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Khiriah by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..