” Alahai mula-mula berlakon je MENANGIS sekali TERMENANGIS betul-betul la pulak.. “

Video Eira Syazira Terkena Cak4ran Anaknya Suri. Tapi Tindakan Suri Buat Beliau Terh4ru. Aduhai Sed1hlah Pulak, Itulah Ibu S4kat Lagi !!

Syazira binti Shuhaimi atau lebih dikenali menerusi nama pentas beliau, Eira Syazira merupakan seorang pelakon wanita di negara ini yang mula bergiat aktif dalam bidang lakonan sejak 2004. Beliau mencapai kejayaan tersendiri menerusi drama Meniti Bar4 dan Ku Milikmu dan filem termasuk Ngangk0ng dan Aku Bukan Tomboy.

Menerima pujian sebagai salah seorang pelakon wanita Malaysia yang paling berbakat, Eira telah membintangi lebih daripada ratusan drama dan telefilem serta membintangi empat filem dan terlibat dalam dua pementasan teater. Eira sangat berbakat besar dalam bidang lakonan.

Beliau berkahwin dengan pelakon Azad Jasmin pada 16 September 2011 dan kini dikurniakan tiga cahaya mata perempuan. Anak sulungnya bernama  Amarra Sofea Rose, manakala anak kedua diberi nama Ameisya Leann Rose dan yang ketiga bernama Areisya Suri Rose.

Terbaru, Eira Syazira telah memuatnaik sebuah video di laman Intagram miliknya. Video tersebut memaparkan beliau bersama dengan anaknya yang bongsu iaitu Areisya Suri Rose berbaring di atas katil. Eira menyuruh anaknya untuk tidur.

Ketika Eira Syazira menyuruh anaknya tidur, tidak semena-mena anaknya Suri itu telah menc4kar wajahnya. Beliau sangat terkej0t lalu menjer1t dan menut0p mukanya yang sak1t. Suri yang melihat aksi ibunya itu mula ingin menang1s.

Menurut Eira Syazira lagi, pada mulanya beliau hanya berlakon menang1s. Suri melihat ibunya menang1s mula terd1am dan  cuba memuj0k ibunya itu. Tetapi setelah melihat anaknya juga menang1s dan bersungguh memuj0k, hatinya merasa kas1han dan terus menang1s betul-betul.

Ini antara sedutan di dalam video tersebut :

” Suri, cepat tidur.. “

Suri menc4kar muka Eira, lalu Eira menut0p wajahnya yang sak1t.

Lihatlah aksi dua beranak ini yang saling menang1s. Suri cuba memujuk.

Alahai kes1annya Suri kena s4kat dengan ibunya.

Jom tengok video mereka di bawah ini :

” Mom acting je mula2 tu, at last mom pulak yg terkesan n nk nangis betul2 bila anak mom Suri Ratu trying so hard nk pujuk mom. Masha Allah. Anak oh anak.. “

Setelah melihat video Eira Syazira  tersebut, rata- rata terasa ingin menang1s sekali. Ini antara komen-komen mereka :

” Aku pulak yg nak ngis tgok diaorg.. “

” So comel si ratu try puj0k mammy dia.. “

” Cenge neyh ank dara pak azad yg neyh.. “

” Anak sy pn klu org nang1s dia lg kuat nang1s pdhal kita yg sak1t.. “

” Mak nya mmg pelakon hebat mmg mudah la menang1s.. Btw sweet!! “

” Alaa s4yu tengoknya. Tp betul bila anak pujuk try to comfort us memang sampai ke hati.. “

” Bertabahlah dek.. mama awk tgh practise. klo tgok scene mama awk nang1s mcm crta Juliana dlu berh1ngus aku nang1s.. “

” Tpi tgok mcm btul ii kena c4kaq.. Sak1t oo klau bby cakaq.. Brpa kali dh kna reng4u kat muka. Hbz p4rut.. “

” Meny4kat lah u sis eira syazira.. “

Seorang ibu semestinya mempunyai hati yang mudah tersent0h. Apatah lagi apabila melihat anak-anak di dalam kesed1han. Sudah tentulah jiwa menjadi tidak keru4n. Hati seorang ibu diciptakan dengan penuh kelembutan dan penuh kasih sayang. Begitulah apa yang berlaku dengan Eira Syazira ini.

Kami di Berita Kopak mendoakan Eira Syazira sekeluarga sentiasa di dalam lindungan Allah dan hidup dalam aman bahagia hingga ke syurga. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG  Eira Syazira by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..