” Al-Fatihah, seorang lagi kekanda menjadi pilihan Allah untuk bersamanya … “

Abang Kepada Datuk Aznil Nawawi Telah Kembali Ke Rahmatullah. Salam Takzi4h. Terus Tabah Ye Pak Nil !!

Datuk Haji Aznil bin Haji Nawawi atau lebih dikenali sebagai Aznil Nawawi. Aznil Haji Nawawi atau mesra dengan panggilan Pak Nil, merupakan seorang pengacara, pelakon, penyanyi dan bekas penyampai radio di Malaysia. Aznil berkecimpung di dalam bidang pengacaraan lebih dari 26 tahun.

Ketika memulakan kerjaya dalam bidang penyiaran, Aznil terlibat dalam berita. Beliau kemudian beralih ke sesuatu yang amat berbeza iaitu mengacara rancangan permainan Pop Kuiz pada tahun 1992. Ini diikuti oleh kerja mengacara rancangan majalah hiburan dan gosip Melodi pada tahun 1994.

Pada Januari 2017, beliau dilantik sebagai ikon kepada Sekolah Bimbingan Jalinan Kasih (SBJK) oleh Kementerian Pendidikan Malaysia. Pelantikan beliau adalah berdasarkan beberapa kriteria yang dimilikinya termasuk sering terbabit secara langsung dalam aktiviti sosial, ekonomi, pendidikan dan khidmat masyarakat.

Gambar : Datuk Aznil Nawawi bersama arw4h abangnya  Azharnim Nawai

Terbaru, menerusi posting di laman Instagram, Pak Nil memaklumkan kekandanya Azharnim Bin Haji Nawawi telah kembali ke Rahmatullah. Pastinya Pak Nil merasa sangat sed1h kerana kekandanya Azmir Bin Nawawi juga telah men1nggal dunia pada 19 Ogos 2019 lalu.

Dalam tempoh terdekat Pak Nil sudah keh1langan dua insan yang tersayang. Pak Nil turut menitipkan doa buat adik beradik dan ibu ayah yang telah pergi men1nggalkan dunia supaya dapat bertemu dan berjumpa kembali di syurga Firdausi.

Ini posting daripada Pak Nil di laman Instagramnya :

” AlFatihah. Seorang lagi Kekanda menjadi pilihan Allah untuk bersamanya. Terima kasih Allah pinjamkan kekanda ku Azharnim Bin Haji Nawawi kepada kami.. “

” Semoga Allah kumpulkan kami semua adik beradik dan ibuayah kami di Syurga Firdausi nanti. Selamat jalan abangku ke dunia abadi. Innalillahiwainnailaihirojiun.. “

Pengikut dan peminat Pak Nil sangat merasa kesedihan dan turut meningg4lkan komen dengan ucapan salam takzi4h dan doa serta bacaan Al Fatihah. Ini antara komen-komen mereka :

” Takzi4h pak nil.. Al fatihah utk arw4h abg pak nil.. “

” Salam takziah. Al fatihah.. “

” Salam takziah pk nil.. “

” Innalillahi wainnailaihi rojiun.. salam takzi4h Pak Nil sekeluarga.. “

” Salam takzi4h Pak Nil.. semoga rohnya dicucuri rahmat.. al fatihah.. “

” Innalilahiwainnailaihirojiun, Salam Takzi4h PakNil. Semoga seluruh keluarga tabah.. “

” Salam takzi4h¬† smoga arw4h ditempatkn di kalangan yg beriman. al-fatihah..

” Innalillahi wainnailaihirajioun Salam Takzi4h buat PakNil sekeluarga.. “

Ini posting terbaru Pak Nil beberapa jam selepas memuat naik posting di atas.

” Sehingga kita ketemu lagi di Syurga nanti ya abg ku Allahyarham Azharnim Bin Nawawi (23 Dis 1957 – 17 Sept 2019). AlFatihah..”

Sesungguhnya keh1langan insan yang tersayang sangat per1t untuk dilalui. Selagi kita bergelar manusia, selagi itu kita hamba kepada yang Maha Esa. Selagi kita berny4wa, selagi itu kita perlu mensyukuri dan menikmati kurniaan Allah. Hargailah insan-insan yang masih ada di sisi kita.

Kami di Berita Kopak mendoakan semoga kekanda Pak Nil, Azmir Bin Nawani ditempatkan oleh Allah dikalangan orang-orang yang beriman. Dan diharapkan Pak Nil terus tabah melalui ujian ini. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Datul Aznil Nawawi by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..