” Aku nak turun, dia turun, dah dua-dua TERCAMP4K dan jatoh TERLENT4NG..”

Video Saat Get1r Achey Hampir DIREMPOH Oleh Motorsikal Scrambler. Sampai Melompat Achey Terkejot. B4HAYANYA !!

Umum mengetahui Achey sangat berminat dalam aktiviti permotoran. Salah satu daripadanya ialah aktiviti bermotosikal l4sak dengan tayar berbunga dadu yang dipanggil Scrambler atau motorcross. Achey seringkali berkongsikan aktiviti l4sak itu buat pengikut-pengikutnya di laman Instagaram.

Terbaru, Achey telah memuat naik sebuah video di laman Instagram miliknya. Video tersebut memaparkanĀ  satu kejadian telah berlaku kepada Achey dan seorang lagi penunggang lain yang tidak dikenali. Kejadian itu berlaku dengan sangat pantas dan cepat. Dalam video tersebut juga terlihat bagaimana ianya berlaku.

Menurut Achey, Ketika beliau sedang cuba menuruni laluan berbukit secara menggelongsorkan badannya ke bawah, tiba-tiba dalam masa yang sama motor scrambler yang berada di sebelah kanan beliau juga turun hampir mel4nggar beliau.

Kedengaran beberapa orang yang berada di situ menjerit nama Achey. Dengan sepantas kilat juga Achey cuba mengel4k dan terlompat ke belakang. Lalu kedua-duanya jat0h ke tanah berlumpur. Hanya beberapa inci sahaja motor scrambler itu hampir merempoh Achey. Syukur tiada kejadian yang tidak diingini berlaku.

Di bawah ini adalah sedutan daripada video tersebut :

Untuk melihat aksi dramatik dan suspen boleh menontonnya dalam video di bawah ini :

” Aku nak turun dia turun.. dah dua2 terlentang.. @xclubmalaysia @ktmmalaysiaofficial @sherco_malaysia @gengasapnaem @kingtechmy #motocross #mxgp #gengasap #belanjakaw.. “

Rata-rata merasa terkejut dan dalam masa yang sama merasa terhibur. Ini antara komen-komen mereka :

” Saje ulang byk kali biar achey pen4t.. “

” Dh banyak kali ulang tapi tetap lawak.. “

” Hahahaha lawak dan achey berp1sah tiada.. “

” Achey seronok main gelongsor tu.. “

” Aduh kau la achey bergul1ng ak ak nk turun kau nk turun tp apa pon brek kaki padu.. “

” Xblh tahan aku nak gelak jugak.. Hahahahahaaa.. “

” Dua ii s4lah,tgk la dulu klu nak turun pun halahai tapi kelakar la chey haha.. “

” Sampai melompat achey tekej0t.. “

” Abis siapa yg nk turun sebenarnya nie.. “

Sesuatu yang bahaya tidaklah dapat dijangka. Benarlah kata pepatah menyatakan ‘ m4lang tidak berbau’. Kejadian ini memberi pengajaran kepada kita supaya lebih berhati-hati apabila ingin melakukan seesuatu. Sentiasa berw4spada dalam apa jua keadaan.

Kami di Berita Kopak mendoakan Achey sentiasa dilindungi daripada mara b4haya dan dalam lindungan Allah di mana jua berada. Amin.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Achey by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..