” Akhirnya BERTEMU jua, mama siap menjer1t bila tengok anak bongsu sampai.. “

Video Dato’ Fazley Memberi Kej0tan Membawa  Ellie Bertemu Abang-Abangnya Yang Seminggu Terp1sah Setelah Dikuarant1n. Momen Paling Sed1h Bila Abangnya Menjer1t Adikkkkkk, Adikkkkkkk !!! So Touching..

Siapa yang mengikuti laman Instagram Dato’ Fazley Yaakob sebelum ini pastinya mengetahui tentang anak perempuannya yang bernama Alyna Selmi atau mesra dipanggil Ellie telah dimasukkan ke hospital kerana terkena jangk1tan. Akibat dari itu, Ellie perlu dit4han dan dikuarant1nkan.

Setelah seminggu, Ellie dibenarkan keluar daripada hospital. Dan Dato’ Fazley ingin membuat kej0tan kepada anak-anaknya yang lain dengan membawa Ellie bertemu mereka. Sempena sambutan hari lahir anaknya Fierudz, beliau membawa anak-anaknya ke Legoland.

Untuk melengkapkan sambutan tersebut sudah pastinya kehadiran adiknya Ellie ditunggu oleh abang-abangnya. Bermulalah kej0tan oleh Dato’ Fazley. Ketika anak-anaknya lain sudah berada di Legoland bersama dengan ibu mereka. Dato’ Fazley membawa Ellie yang sudah keluar daripada Hospital untuk bertemu abang-abangnya.

Setibanya beliau dan Ellie ke Hotel penginapan di Legoland, beliau menekan loceng. Ketika inilah momen paling sed1h dan mengharukan apabila anaknya membuka pintu dan ternampak Ellie, mereka terus terkej0t dan menjer1t memel0k adik-adik mereka. Lebih teruja lagi isterinya bila melihat anaknya Ellie berada di depan mata.

” Saya tengah on the way pergi ke Johor untuk surprise Fierus sebab birthday dia dan nak satukan Ellie dengan abang-abangnya yang terp1sah seminggu.. “

Fazley dan anaknya Ellie sudah sampai ke tempat dituju.

Abang-abangnya menjer1t bila membuka pintu ternampak adiknya Ellie.

Mereka saling berpelukan dan gembira kerana dapat bertemu Ellie.

Di bawah ini adalah video bagi PART 1  beserta kapsyen yang dimuatnaik oleh Dato’ Fazley :

” PART 1/2: 9 September ni birthday @fierudzfazley, jadi mama dia @azrene_ahmad dah plan 6 bulan dulu nak bawak ke @legolandmalaysia tapi @elliefazley tiba2 jat0h sak1t, masuk hospital lpas tu kena Quarant1ne 7 hari. Jadinya dia terp1sah dengan abang2 dia selama itu.. “

” Tiap2 hari tanya “Wheres Abang dida? Abang mana mama?” Kes1an sangat sebab diorang memang rapat berempat. So hari ni, saya memang dah tert1nggal flight nak ke JB, so saya patah balik dan ambil Ellie untuk bawak sekali ke JB.. “

” Instead of naik flight, saya decide untuk drive je terus! Nak tengok tak apa berlaku? (Video saya rakam dengan Car Phone Holder) → #jejakkasihelliepayishpiyashpiyush.. “

Ini pula video untuk PART 2 :

” Part 2/2: AKHIRNYAAAAA BERTEMU JUAAAAA @elliefazley bersatu dengan abang-abang dia semua @fariedzfazley @fieradzfazley @fierudzfazley dan juga mama @azrene_ahmad. Masing2 semua terkej0t happy! Mama siap menjer1t tengok anak bongsu dia sampai! “

Rata-rata pengikut di laman Instagram Dato’ Fazley memuji kemesraan dan keakraban keluarga ini. Mereka turut merasa terh4ru melihat momen yang dikongsikan beliau :

 ” Ellie.. comelnya. auntie suka sangat tengok ellie ni budak comel.. “

” Serononya tengok kemesraan your family saat yg paling indah untuk dikenang.. “

” Wah 2nd brother so loving.. Masha Allah.. “

” Comel nya dia org.. “

” Berulang kali tgokkk.. hapy nya.. “

” I cry when he sh0uted ‘adik adik’. sayang nye kt adik die.. “

” Comel nyeeeee.. happy tgok abg2 jmpe adik.. “

” Sweet sgt.. sedey n terh4ru tgk semua bersatu.. “

” MashaaAllah so cute and lovely family God bless you.. “

” Awwww love the part where all abangs ran to adik. Happy and loving family indeed.. “

Allahuakbar, betapa bahagianya keluarga ini. Penuh diisi dengan nilai kasih sayang yang tiada perinya. Jelas terpancar Kasih sayang ayah dan ibu kepada anak-anaknya dan kasih sayang abang-abang kepada adiknya semuanya tercantum indah menjadi sesuatu yang sangat indah untuk dikenang.

Kami di Berita Kopak mendoakan keluarga Dato’ Fazley dan Datin Azrene sentiasa di dalam rahmat Allah dan dikurniakan kebahagian hingga ke syurga.

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Dato’ Fazley Yaakob by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..