” Aduh sampai tert0nggeng Yusoff Alqardawi kena t0lak dengan Meena ” – Dato’ Aliff Syukri Naik Ang1n, Mar4h Si Meena !!

Dato’  Aliff Syukri merupakan anak kepada pengasas Sendayu Tinggi iaitu Puan Rozita. Dato’ Aliff lahir pada 3 April 1987 di Kuala Lipis Pahang. Beliau juga terkenal dengan gelaran Dato’ Terl4jak Laris. Dato’ Aliff mempunyai 4 orang anak bersama isterinya, Datin Shahida.

Ramai sedia maklum, Dato’ Aliff juga mengambil seorang anak angkat bernama Ameena yang berd4rah kacukan Melayu Pakistan. Ameena diambil dan dipelihara daripada awal kelahirannya lagi dan Dato’ Aliff dan Datin Shahida tidak membezakan Ameena dengan anak mereka yang lain.

Ameena dijaga dengan penuh kasih sayang dan sentiasa mendapat perhatian ramai dengan wajahnya yang comel dan keletahnya yang manja dan kuat mer4juk itu.

Menerusi akaun instagram Dato’ Aliff beliau telah memuat naik video beliau memar4hi Ameena kerana telah men0lak adiknya Yusof. Ameena yang kesed1han berlari sambil menangis tetapi akhirnya dipujuk kembali oleh Dato’ Aliff.

” Kenapa Meena tol4k Yusoff ? “. Itulah ayat yang ditanya oleh Dato’ Aliff kepada Meena. Meena seoalah-olah mengerti dengan pertanyaan tersebut terus saja menangis setelah mendengar perkataan ‘ pukk tangan macam tu.. ”

Ini adalah video antara Meena, Yusoff dan abah mereka. Mari kita saksikan bersama-sama :

” Kesian @yusoffalqardawi_terlajaklaris minah dah mula akal panjang.. menah ni manja dan kuat cemburu.. tag anak siapa mcm minah . “

Rata-rata netizen meningg4lkan komen pada entri video tersebut, antaranya ialah :

” Mmg minah jerlos adik tu. Tak bole timggalkn tempat2 bahaya meke dua2 tu ..”

” Bijak la anak2 skrg… hehehe.. adik pun hero sungguh… jatuh x nagis pun.”

” Dia nak suruh adik dia tido tu dato.. tu dia ckp “do do” bijak, tp tertolak kuat.. haha.. cian yusuf..”

” Hahahahhaha yg ni agah sikit da nangis. Si usop lain plak cerita dia.. “

” Haha comel jer… biasa la budak2… x sngaja.. mina n yusof comel.. “

” Dia suruh tido “ Do do ” kasih syg seorang kakak.. “

” Minah pn ger4m yusuf senyap je , Dato ajar la dia mtk mf dgn adik tu. Peluk2. Janji x bt lg. “

” Menurut hati Meena… dia nak ajak yusof tidur…. tu yang tolak… Meena lain kali x mo tolak macam tu ya… “

” Jika nak ajak tidur, popok2 aja Yusuf k… Comel Meena… Yusof comel juga… “

” Die nak suh Yusup tido.. tapi blm pandai kontrol tenaga die… tapi nampak yg die sayang Yusuf,
sebab lepas Yusuf terjatuh die usap² kepala yusuf. comel dorang “

” Pandai meena kena marah, nangis, mintak maaf terus kiss abah dia. Anak yang baik meena ni “

” Oololo siannya mina.. hehe. abah gurau kas4r “

” Mesti dato jnis jarang mar4h. tu sebb die sedih sngt tu. “

Mungkin bagi Ameena dia ingin menyuruh adiknya Yusoff itu tidur kerana terdengar seolah dia berkata ‘do do do’ tetapi tidak sengaja tertolak dengan kuat. Apapun kami dari Berita Kopak mendoakan agar Ameena dan Yusoff menjadi anak yang soleh dan solehah.

Terima kasih kerana sudi membaca..

Silakan SHARE..

Sumber : IG Ameena Aliffsha & Dato’ Aliff Syukri by Berita Kopak / Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..