” Adik rindu ayah.. ” – Adik Summayah

Video Adik Summayah Yang Viral ‘Makanan Pun Beli Sendiri’ H1ba Di sisi Jen4zah Ayahnya Mengundang Rasa Seb4k Netizen. Allahuakbar, Terus Kuat Adik Mayyah !!

Setiap orang akan diuji tuhan dan akan melalui saat keh1langan. Kesak1tan keh1langan orang tersayang yang selalu di sisi, di hati dan menemani jiwa setiap hari pastinya sesuatu yang menyak1tkan. Kej0tan dan kesed1han yang dialami selepas keh1langan seseorang adalah sangat berat dirasai.

Keh1langan seorang yang dicintai sememangnya tidak mudah untuk dilalui. Ketabahan yang kuat perlu ada dalam diri. Bagaimana pula jika anak kecil yang kehilangan ibu atau ayah, pastinya mereka akan merasa lebih beremosi mengenangkan keh1langan tersebut.

Begitulah yang dialami oleh adik Adyna Summayah apabila mengetahui bapanya yang telah men1nggal dunia pada petang jumaat yang lalu. Adik Summayah yang pernah tular dengan sebuah video yang petah bercakap dalam loghat Kedah itu juga memuat naik perkhabaran duk4 itu di laman Instagram miliknya.

Perkhabaran duka itu dikongsi oleh kanak-kanak berusia 7 tahun ini dengan memuat naik beberapa keping gambar dan juga video beliau yang h1ba menang1s teringatkan arw4h ayahnya. Sebelum ini adik Mayyah memuat naik gambar-gambar beliau mer4tap h1ba di sisi jen4zah ayahnya. Allahuakbar sayunya..

Walau bagaimanapun, tiada maklumat lanjut dan rasmi mengenai pemerg1an arw4h ayahnya disebabkan oleh apa. Dan hanya berdasarkan video sebelum ini adik Mayyah berkongsikan ayahnya sedang sak1t dan memohon doa daripada semua.

Di bawah ini video terbaru yang dimuat naik oleh adik Mayyah.

Ini pula video sebelum ini, di mana gambar adik Mayyah yang berada di sisi arw4h ayahnya sedang meratap h1ba.

(Klik butang KANAN untuk melihat gambar dan menonton video yang seterusnya.. )

Di bawah ini pula adalah perkongsian video di laman Instagram milik adik Sumayyah yang membawa beliau menjadi viral dan terkenal. Jom tonton video adik Summayah ini.

Perkhabaran ini dihujani dengan ucapan takziah daripada netizen buat adik Sumayyah sekeluarga dan mereka juga turut menitipkan doa buat arw4h ayah beliau. Ini antara komen-komen mereka :

” Innalillah wainnailahi raji’un, sabar dik, salam takziah pada keluarga arw4h.. “

” This girl, will be a really tough once she grew up, semoga arw4h ayahnya ditempatkan di kalangan mereka yg beriman,  be strong mayah.. “

” Allahu. Baru je teringat dia. Tengok video viral dia tu. Huhu, Semoga tabah ya anak solehah
Al fatihah dan salam takziah buat keluarga adik mayah.. “

” Inna Lillahi Wa Inna Ilahi Roji’uun, Semoga arw4h ditempatkan di kalangan orang yang beriman dan beramal soleh, Aamiinn.. “

Innalillahiwainnailaihirojiun, Allahummaghfirlahu warhamhu. Al-fatihah dan salam takziah buat adik Sumayyah dan keluarga. Semoga sentiasa t4bah menghadapi uj1an ini. Didoakan juga, semoga arw4h ayah adik ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman dan beramal soleh. InsyaAllah..

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Fakhrul Unic, Mayah Ciwi

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..