” Abang Roy handsome sangat, tu dia guna gambar abang Roy tu.. ” – Netizen

Roy Azman Kongsi Gambar IG Sc4mmer Yang Menggunakan Gambar Dirinya. Sc4mmer Punya Detail Profile Bukan Kaleng-Kaleng. Namun Kapsyen Lawak Roy Buat Peminat Terhibur !!

Hasil tinjauan di akaun Instagram, pelakon Roy Azman telah berkongsi bahawa, ada orang yang telah menggunakan gambarnya dan mewujudkan akaun Instagram baru. Malah Roy juga berkongsi gambar akaun tersebut buat tatapan ramai. Harus diingatkan hal iniĀ  sangat perlu diambil berat.

Bukan sahaja Roy, ramai di kalangan artis sebenarnya turut dig0dam akan akaun mereka. Tanpa kita sedari sebenarnya, data kita secara peribadi telah pun dikenal pasti oleh orang yang tidak bertanggungjawab. Langkah berjaga-jaga harus di ambil dan kita seharusnya perlu peka dan berwaspada akan hal ini.

Mungkin bagi sesetengah orang ini adalah perkara remeh dan ianya bukanlah masal4h yang besar. Hal ini perlu diingatkan bahawa menggunakan gambar atau sebarang data peribadi orang lain adalah satu kesal4han dan boleh didakwa. Oleh itu, sebelum melakukan, harus dipikirkan dahulu ianya adalah perkara serius.

Roy turut mengucapkan terima kasih kepada seseorang pengikut akaun Instagramnya yang mungkin menyedari akan wujudnya akaun lain menggunakan gambar Roy Azman sebagai profile akaun tersebut. Sempat juga Roy berkongsi kapsyen yang menghiburkan. Alahai tak pernah tak kelakar Roy ni !!

Ikuti perkongsian Roy di bawah ini :

Perkongsian oleh Roy itu turut menghiburkan netizen. Antara komen-komen tersebut :

” Hahahaha Estet biasa org India yg Ada ladang.. “

” Mantap bang contractor tuhh.. “

” Untong la ada estet real.. Hahaha.. “

” Abg Roy hdsome Sgt. Tu dia guna gmbar abg Roy tu.. “

” Ini namanya jejaka idaman sc4mmer.. “

” Hensem sgt sebab tu kena sc4m.. “

” Nama mcm b4ngla…. Aduii f4ke account ni.. “

” Mesti muka dia tak hensem, terpaksa pkai gmbr org lain.. “

Kelakar betul kapsyen Roy. Tapi sekali lagi, harus diingatkan bahawa, perkara ini perlu diambil perhatian dan ianya sangat serius. Sekiranya perkara ini berlarutan mampu membawa pad4h. Apa-apa pun, kami dari Berita Kopak berharap kita semua akan terus peka dan berhati-hati akan sc4mmer.

Silakan SHARE..

Sumber : IG Roy Azman

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk copright akan dikenakan..