” Aaaaaaaaa so BULATTTTT.. “

Alif Satar Kongsi Gambar Dan Nama Anaknya. Semoga Anak Ini SEHEBAT Namanya. MasyaAllah, Kenapa Comellllll Sangat Ni !!!

Muhammad Alif bin Mohd Satar ialah seorang penyanyi, pelakon dan pengacara Malaysia. Beliau mula dikenali setelah berjaya mendapat tempat ketiga dalam rancangan realiti TV One in a Million musim pertama sewaktu beliau berusia 16 tahun. Selain menyanyi, beliau juga berlakon dan mengacara.

Alif bermula berlakon pada usia 14 tahun di dalam produksi West End London untuk teater muzikal Peter Pan The L0st Boys. Lakonan pertama beliau adalah menerusi drama Suria di Cordoba sebagai Rudy. Namun begitu, lakonan beliau mendapat tempat di hati penonton adalah sebagai Ahnaf Wafiy dalam Dia Semanis Honey.

Beliau menamatkan zaman bujangnya pada 15 September 2014 dengan wanita pilihan hatinya yang juga pengurusnya, Shadila Halid. Dari perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan dua cahaya mata perempuan iaitu Alisha Anugerah dan Ariana Mecca dan kini yang ketiga cahayamata lelaki.

Menerusi entri terbaru Alif Satar di laman Instagramnya, beliau telah memuat naik gambar anak lelakinya yang sangat comel. Bayi comel itu diberi nama Muhammad ‘Ali. Ini adalah perkongsian pertama beliau yang menunjukkan wajah anak lelakinya itu yang baru dilahirkan semalam.

Menurut Alif Satar, Muhammad ‘Ali mempunyai sedikit m4salah pernafasan, namun begitu sudah beransur baik. Beliau mengucapkan ribuan terima kasih kepada kakitangan perubatan di Pantai H0spital Kuala Lumpur. Tambahnya lagi, tidak sabar ingin membawa anaknya itu pulang ke rumah beberapa hari lagi.

Beliau juga mengucapkan terima kasih kepada semua yang mendoakan kesejahteraan kepada beliau sekeluarga. katanya lagi, beliau membaca semua komen yang ditinggalkan. Setiap doa yang dititipkan buat beliau sangat bermakna dan hanya Allah yang mampu membalasnya.

Ini adalah posting yang dimuat naik oleh Alif Satar di laman Instagramnya:

” Assalamualaikum,Muhammad ‘Ali.. Terima kasih pada semua yang mendoakan kesejahteraan kami sekeluarga, setiap doa anda sangat bermakna bagi kami. I read all of your comments and i pray that Allah swt grant all of your doa’s for all of us.. “

” He had just a little tr0uble breathing but is now getting so much better, thanks to all the medical staff at @pantaih0spitalkualalumpur . Can’t wait to take ‘Ali home in a few days! #FutureMessageForMuhammadAli.. “

Rata-rata pengikut di laman Instagram Alif Satar mengucapkan rasa penuh kesyukuran dan turut mendoakan semoga anak beliau cepat sembuh. Ini antara komen-komen mereka :

” Alhamdullillah, comelll nye Muhammad Ali.. “

” Ya Allah such a handsome young man.. “

” Waalaikum mussalam Muhammad ‘Ali. Masha Allah. Syahdunya.. tenangnya merenung wajah bayi sesuci ini di awal pagi. Moga jadi hamba Allah penenang hati ibu ayah. Penerang jalan hamba2 Allah yang lain ke syurga. Allahuakbar. Alhamdulillah. Tahniah ibu ayah.. “

” Assalamualaikum Muhammad Ali semoga menjadi anak yang soleh.. “

” Aaaaaaaaa shooo bulatttt.. “

” MASYA Allah so cute Muhammad Ali.. “

” Welcome to the world Muhammad ‘Ali!! Semoga menjadi anak yang soleh sesolehnya bapanya, semoga menjadi anak yang kacak sekacak bapanya, yang penting semoga menjadi VERSATIL SEVERSATIL bapaknya!! “

MasyaAllah comel sangat Muhammad ‘Ali. Semoga Muhammad ‘Ali cepat sihat Ye. Alhamdulillah dan Tahniah buat Alif Satar dan isterinya Shadila Halid atas kelahiran cahayamata yang ketiga. Kami di Berita Kopak turut merasa gembira atas perkhabaran ini. SELAMAT BERPANT4NG SHADILA HALID, Jaga Diri dan baby baik-baik ye !!

Terima kasih kepada pembaca Berita Kopak.

Silakan SHARE.

Sumber : IG Alif Satar, Shadila Halid by Berita Kopak & Content Media

Artikel ini disediakan oleh BERITA KOPAK / CONTENT MEDIA. Sebarang COPY PASTE dan penggunaan logo Berita Kopak tanpa kebenaran, report untuk c0pyright akan dikenakan..